Krisis energi

Weleh-weleh…rego-rego podho mundak, krisis energi, bensin longko, minyak tanah longko, listrike yo byar-pet. Jarene sing nganggo minya tanah kon ganti nganggo gas, e…bareng wes pada ganti gas, regane malah mundak. Arep balek nganggo minyak tanah, kompore wes didol. Sing iseh duwe kompor minyak tanah ga iso nganggo mergo ra ono seng adol minyak tanahe, stok minyak tanah sami enteng. Wes larang, longko meneh. Lha kepriye ta iki? Wossssrong with us?

Nek podho salah-salahan ngko yo ra apek, lan ra bakal ketemon jalan keluare. Lah trus piye cobo? Mosok numpak motor, ngisi bensin Rp. 20.000 ra kanggo seminggu. Padahal golek duet semono ki seminggu nembe entuk…hehehe. Durung ngko nek harga susu menonjol eh salah…harga susu naik, anake mosok kon ngombe banyu degan. Banyu degan we saiki ora gratis kudu tuku patangewu. Nek nandur dewe lak yo ndadak ngenteni awoh degane sampe pirang2 tahun. Akhire yo gur ngombe banyu putih sing isih gratis…tis…

Mbok menowo (iki gur mbok menowo lho yooo…) sing dho duwe mobil mewah, kan mesti wong sugih ta. Lha kwi di jaluki pajek seng gedhe nggo tambah2 subsidi BBM nggo rakyat kecil. Jenenge opo kwi ya, subsidi silang apa ya, aku yo ra erti sih (katrok). Duwe mobil mewah kan yo mesti duite akeh ta, mosok kabotan seh pajeke ditambahi. Nek ora rumongso sugih yo ora usah tuku mobil mewah.

Iki gur waton ngoceh lho yaaa…nek ono sing salah ojo di onek-onekke lho yoo…qiqiqiqi…. Mergane kan wong-wong nggonku ki podho sambaaaaat terus, obrolane mesti ora adoh seko bab harga naik, barang langka lan sebangsange kuwi.

Nek di pikir-pikir malah dadi mumet. Weleh…lha wong mikir awake dewe we wes mumet kok. Wes mumet2, listrike mati meneh keno giliran…hahahaha….


Archives

Categories

IP

Stats

  • 299,075 hits
Bookmark and Share

%d bloggers like this: